Events 2020

Kunstproject op de Apolloschool

19 oktober 2020

De leerlingen van de VMBO-T klas van de Apolloschool zouden aanvankelijk een rondleiding krijgen door de kunstenaars in de Hallen Amsterdam. Vanwege Corona hebben we de activiteit gewijzigd en verplaatst naar de school. We hebben een geweldige middag gehad, het was zowel voor de leerlingen als voor de kunstenaars een leerzame ervaring!

Drie kunstenaars: Hanae Sasaoka, Philo Ouweleen en Laurence Rivest presenteerden hun werk en maakproces ter plaatse, de overige kunstenaars Nynke van Zwol, Bastiaan Mellink, Jessemijne Berg, Marlies Geldof en Pam Wessels hadden speciaal een video gemaakt waarin hun proces getoond werd. Het doel van de workshop was leren waar kunstenaars hun inspiratie vandaan halen, welke materialen je kunt gebruiken, hoe je op verschillende manieren een thema kan vertalen en wat je kunt doen als je belemmeringen tegenkomt zoals geen motivatie of inspiratie. 


foto's: Laurence Rivest
foto's: Laurence Rivest

Expo Duurzaamheid en lokale markten

22 - 28 augustus 2020

Duurzaamheid is dichterbij dan je denkt!

De afgelopen tijd is ons nog duidelijker geworden hoe kwetsbaar onze wereld kan zijn. Willen we een mooie toekomst voor onze volgende generatie dan zullen we moeten kijken hoe we duurzamer kunnen leven.

Op 22 augustus opende in De Hallen de SeeYou@Art tentoonstelling "Duurzaamheid en lokale markten" waarin 7 kunstenaars Lies de Rooij, Hanna Kaprosh, Ozlem Tas, Laurence Rivest, Femke Janssen, Inge Prins van Wijngaarden en Johanna von Olderhausen werkten met gerecyclede, uitgeputte materialen die ze nieuw leven inblazen of natuurlijke elementen verwerkt in hun kunstwerken. Maar ook kunstenaars die de stad Amsterdam een nieuw gezicht gaven met een andere kijk op voorwerpen en plekken. In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht. Duurzaamheid gaat dus niet alleen over het milieu, maar ook over een gezonde samenleving met voldoende werkgelegenheid, over goed werkende sociale netwerken en over het stimuleren van lokale initiatieven. 

Samenwerking met lokale ondernemers en bewoners

De expo leidde bezoekers door Amsterdam West, naar lokale ondernemingen die ieder een kunstwerk tentoonstelde en een speciale eenmalige actie hadden in de periode tussen 22 augustus en 22 september 2020.

Deelnemende lokale ondernemers:

The Maker Store, Coffee Company, Concept Store Gekaapt, Bar spek, Bluebirds en Doppio

Expo Kunst op 1.5 meter

13 juni tot 18 juli 2020

Een (digitale) expositie in De Hallen Amsterdam over "persoonlijke identiteit"

Wie ben ik? Wat maakt mij? Hoe definieer ik mijzelf?

Dit zijn vragen die we ons normaal niet vaak stellen maar in tijden van een pandemie toch vaker boven komen drijven. Ben ik een werknemer als ik niet op kantoor zit? Of ben ik een goede vriend en buur als ik niet op bezoek kan gaan? Het Corona virus zet een hoop vraagtekens bij onderdelen van je persoonlijke identiteit.

Hoe pas jij in de nieuwe situatie en hoe pas jij je aan? In deze expositie delen 8 deelnemende kunstenaars; Victoria Soto Madrid, Evelien de Bruijn, Khairzul Ghani, Jeroen van Veen, Nynke Brandsma, Pam Wessels, Sarah Dona Manev en Liselore van der Heijden hun ideeën over "persoonlijke identiteit" en we horen graag hoe jij de 1.5 meter samenleving ervaart. 

Design: Laurence Rivest
Design: Laurence Rivest

We Care Art

Kunst als dank aan vitale werkers: Nomineer!

We klappen voor onze mensen in vitale beroepen die zorgen dat onmisbare diensten blijven draaien. Mensen in de gezondheidszorg, in de supermarkten en op andere cruciale punten. Ze hebben het zwaar en werken keihard, maar doen het allemaal toch maar. Vechtend voor levens, voor daklozen, zorgend voor onze post en onze boodschappen. Applaus! 

SeeYou@Art Inspireert!

Kun je ook wel wat inspiratie gebruiken in deze roerige tijd? We laten je niet in de steek. Bij SeeYou@Art willen we onze kunstactiviteiten graag blijven voortzetten. Normaal kan je onze exposities bekijken in de Hallen in Oud West. Speciaal voor jou tonen we de komende tijd inspirerende video's van het SeeYou@Art team en kunstenaars. Je krijgt een uniek inkijkje in hun leven en werk. Via https://youtube.com Seeyouatart Amsterdam kun je alle video's bekijken. 

Cathelijne Mulders - Initiator

Cathelijne is in 2017 met het SeeYou@Art festival gestart in De Hallen in Oud West en in 2018 is Stichting SeeYou@Art opgericht. De stichting biedt getalenteerde kunstenaars een podium om hun kunst te tonen en zet zich in voor kwaliteit en artistieke ontwikkeling. Daarnaast kunnen bewoners zich organisatorisch ontplooien.

Nynke Brandsma Fotograaf- teamlid 

Evelien de Bruijn Kunstenaar 

Week van de verbinding - Hey mooi mens!

Verbinden met creativiteit

Een oordeel is vaak snel gemaakt. Hoe vaak neem je de tijd om de ander eens diep in de ogen te kijken en jezelf af te vragen: wat zie ik allemaal? Wat zou deze persoon allemaal hebben meegemaakt? En welke positieve woorden zou ik op papier zetten over deze persoon? Dit is wat wij gaan doen in de Week van de Verbinding. Verbinden door te schrijven, tekenen en fotograferen. Dit doen we in twee workshops; de Boom van verbinding en een fotografie workshop. Helaas hebben deze activiteiten niet kunnen plaatsvinden vorig jaar vanwege de maatregelen rondom Corona. We hopen je dit jaar te kunnen informeren over een nieuwe datum. 

"Wat ik geef is mezelf. Wat je krijgt is verbinding." - Milka Miller Sies

Workshops voor bedrijven

Een creatief en inspirerend team-bedrijfsuitje organiseren?

• 'Slow looking' sessies helpen je met het aanscherpen van je observatie en associatievaardigheden

• Deel je ervaringen en leer van elkaar

• Krijg een antwoord op je persoonlijke ontwikkelingsvraag!

•UNIEK: Maak kennis met de kunstenaars tijdens een gezellige lunch of borrel

Prijs is op aanvraag.

• Stimulering van persoonlijke groei en creativiteit gedurende een sessie van 4 uur

• Bekijk je eigen kantoor in een ander licht terwijl je wordt ondergedompeld in een expositieruimte gevuld met kunst

Workshops voor particulieren

Creatieve workshops 

Keramiek- of schilderworkshops

• Krijg begeleiding van één van onze kunstenaars

• Leer stap voor stap de technieken van de moderne en oude meesters

• Test je nieuwe vaardigheden.

• Neem je kunstwerk mee naar huis!

• Sluit af met een gezellige lunch of borrel

SeeYou@Art heeft een groot scala aan creatieve workshops, en we kunnen zelfs creatieve workshops op maat maken!

• Wat dacht je van onze populaire Van Gogh, Frida Kahlo of Picasso geïnspireerde workshops?

Art Based Learning sessies

• Leren van kunst, in plaats van alleen over kunst. Je werkt aan je eigen ontwikkeling en creativiteit door een zelfgekozen kunstwerk op verschillende manieren te observeren en daarover met medecursisten in gesprek te gaan.

De workshops vinden plaats in Amsterdam of op een eigen gekozen locatie.

Neem contact met ons op voor verdere informatie over de workshops en mogelijkheden.

Kosten voor deelname zijn 35 a 39 euro per persoon afhankelijk van de workshop.