CONTRAST 

Contrast een verrijking van diversiteit

Naast elkaar bestaande contrasten vormen een evenwicht. Verschillen in cultuur, waarden en overtuigingen dragen bij aan een rijkere buurt. 

Begrip en acceptatie zijn belangrijke stappen in de weg naar een gezonde gemeenschap. CONTRAST is een kunst tentoonstelling die kunstenaars en bewoners uitnodigt om de schoonheid van nuances in Amsterdam West samen te verkennen.

De hele maand oktober 2021 organiseert Seeyou@Art in de Mercatorbuurt een kleurrijke binnen- en buitenexpositie met als thema Contrast. Contrast niet als scheiding tussen het één en het ander maar als een verrijking van diversiteit, een lokale kracht die we willen vieren.Voor bezoekers

Op 2, 3, 8 en 9 okt hebben we zinnenprikkelende rondleidingen door de kunstenaars en kunstworkshops voor volwassenen en kinderen. 

Tijdens de privé rondleiding wordt je door een kunstenaar meegenomen langs de contrastrijke kunstwerken. En vertelt hij of zij hier enthousiast over.  En natuurlijk kun je in gesprek gaan met alle kunstenaars. 

Voor de workshops maakt het niet uit of je goed bent in tekenen en schilderen. Als je er maar plezier aan beleeft. Er zijn twee verschillende workshops:

  • Op 2 en 3 oktober "Landschap workshop in de stijl van Gustav Klimt" 
  • Op 9 en 10 oktober "Portret workshop in de stijl van Frida Kahlo en Picasso"

In de workshops wordt je begeleidt door kunstenaar Victoria Soto oftewel Mademoiselle Chocolat samen met kunstenaar Jim Gijbels. Zij ondersteunen je bij jouw creatieve proces! Je gaat aan de slag met acrylverf en collage en maakt zo jouw eigen kunstwerk. Samen met een aantal andere cursisten heb je een inspirerende en gezellige middag in Midwest in Amsterdam West. Aan het einde kan jij jouw eigen gemaakte kunstwerk mee naar huis nemen. 

Voor volwassenen zijn de workshops op zaterdag en deze duren twee uur. De kinderworkshop zijn op zondag en zijn anderhalf uur.  

Aanmeldprocedure:

Stuur een mail naar info@seeyouatart.nl met je naam en de datum dat je een workshop of rondleiding wilt volgen.

de rondleiding is gratis. Voor de workshop betaal je €25,- voor volwassenen en €12,50 voor kinderen.

Het leuke is dat je met het bedrag ook een plaatsje mogelijk maakt voor een ander. 'Workshop voor mij workshop voor jou'