Betaalbare kunstwerken

Bekijk de kunstwerken uit de expositie Grenzeloze fantasie en ontdek welke kunstenaar het gemaakt heeft. De details van de kunstwerken, zoals afmeting, materiaal en prijs staan onder het werk beschreven. Als je meer wilt weten over het kunstwerk, het wilt bezichtigen en of kopen klik dan op de portretfoto van de kunstenaar en je komt op zijn of haar website terecht.


Rik Van Der Kooi

Rik ontvlucht de stad om inspiratie te vinden. Hij zoekt de stilte op, waar hij veel antwoorden vindt en ideeën opdoet. In zijn werk zie je een figuur in een omgeving die leeg lijkt, maar waarin ook een stroom van kleuren en vormen op het figuur afkomen. Misschien is het wel een zelfportret van de kunstenaar in ontwikkeling. Op zoek naar nieuwe manieren van expressie in inkt en waterverf. Niet op de vlucht maar om de toekomst te trotseren.


Hanae Sasaoka

De collages van Hanae zijn gebaseerd op de beroemde Japanse Chōjū-jinbutsu-giga (Vertaling: dieren-persoon-karikatuur) rollen. De dieren met menselijke lichamen die aan het rond dartelen zijn lijken verdacht veel op hoe wij als mensen zijn. In deze huidige tijd kunnen wij ons ook verschuilen achter een karakter dat wij willen zijn. Het is moeilijk te doorgronden welke emoties er echt zijn.


Max Schulze

Max schildert fragmenten die fotografisch lijken vastgelegd. Zijn composities voor zijn werk vindt hij door collages te maken van gevonden foto's. De figuren en elementen representeren zowel de zwakheden als krachten van mensen. Terwijl men die misschien wel het liefst maskeert. Door middel van snelle lijnen en penseelstreken ervaar je een suggestie van een verhaal waarin alles een rol heeft, van decorstuk tot dier.


Nynke van Zwol

Als je maar één alfabet kent, dan oogt Oud-Grieks of Arabisch als een betovering van symbolen. Nynke heeft haar eigen tekens gecreëerd die verwijzen naar taal. De betekenis, die kan de toeschouwer zelf bepalen. Het is een spel tussen toeschouwer en kunstenaar: het publiek wil het liefst begrijpen wat er staat en Nynke maakt haar eigen verhaal. De manier waarop de symbolen zijn neergezet, is variabel. Ze kunnen geïnspireerd zijn op oude Japanse rollen, van boven naar beneden geschreven. Maar ook lijken op een Middeleeuws manuscript, voorzien van illuminaties. Deze variaties zorgen voor een magisch gevoel.

Prijs voor vier in één lijst € 600,00 / Prijs per los werk, zonder lijst, met zwart passe par-tout € 150,00


Pam Wessels

Pam neemt de toeschouwer in haar landscape serie mee naar een plek die dicht bij haar is maar ook ver weg. De kleuren, structuren en diepte creëren de plek die Pam louter kent uit de verhalen van haar voorouders. Pam schildert vanuit haar persoonlijke gevoel over hoe zij denk dat het er daar was.


Philo Ouweleen

Sprookjes, mythen, legendes en sagen. In de Westerse wereld zijn deze verhaalvormen en hun magie nagenoeg verdwenen. In Japan zijn deze verhalen nog steeds verweven met het dagelijkse leven. De mythen zijn een inspiratiebron voor de hedendaagse films, strips en muziek in het land. Japan is een land waar oude tradities nog heel zichtbaar zijn en de magie van oude volksverhalen en sprookjes levendig wordt gehouden. Philo laat je in haar werk kennis maken met deze bijzondere verhaalvormen en wellicht kun je de magie zelf ook voelen. 


Jessemijne Berg

Langzaam druppelt de verf op het doek, gegoten. Soms gegoten met een intentie of gewoon overgelaten aan het lot. Jessemijne creëert de ene keer bewust een herinnering aan een plek. Andere keren laat ze het over aan de verf en kijkt ze wat er ontstaat en welk verhaal en fantasie dit bij haar oproept. Jessemijne daagt je uit je eigen fantasie de vrije loop te laten. Zie je een strand of zie je een portaal naar een andere wereld? Ontdek de werelden die Jessemijne creëert met haar verf en laat je meevoeren in je eigen fantasie.


Rolanda Jongerius

Rolanda opent een sprookjesboek voor je. Ze neemt je mee in de verschillende magische verhalen en avonturen die de hoofdpersoon uit haar boek beleeft. Je gaat op ontdekkingstocht langs mysterieuze wezens en fabeldieren. Rolanda wil met haar werken een nieuwe realiteit creëren. Soms voelt de echte wereld zwaar of benauwend en zoek je een uitweg in je fantasie. Rolanda deelt graag haar fantasiewereld met jou.


Bastiaan Mellink

Fantasie opent deuren naar nieuwe inzichten. Bastiaan nodigt je uit om je geest te prikkelen met zijn doeken. Je eigen verbeelding trainen met uitvogelen wat je ziet of wat of wat de werken je proberen te vertellen. Bastiaan speelt naast kleur ook met de textuur van de verf. In de compositie zie je een verstilde actie. Bekijk de werken van diverse kanten voor nieuwe inzichten en perspectieven. Ontdek en verwonder!

Inge Prins van Wijngaarden

Inge speelt met wat je kunt zien in toevallig ontstane vormen. Dit noem je pareidolia. Een vorm van illusie waarbij je herkenbare dingen meent waar te nemen. Een bekend voorbeeld is het zien van een gezicht in de maan. Met de kleuren harmonie en structuur in haar werk, versterkt zij de illusie dat de vormen 'iets betekenen'.

Met het knopen werk speelt zij ook met wat je denkt wat 'hoort'. Knopen horen aan een blouse of jeans, maar door het samenvoegen van honderden knopen ontstaat er een nieuw beeld. Als je er langer naar staart, vergeet je zelfs de functie van de knopen en wordt het een beeld op zich.